Naslovna > Automobili > Land Rover > Discovery > U Parizu predstavljen novi model - Discovery Sport.

"Jaguar Land Rover"

U Parizu predstavljen novi model - Discovery Sport.

U Land Roveru kažu da je riječ o vozilu koje treba da nasledi aktuelni Freelander 2. Discovery Sport je nešto duži od Freelandera, ali je zadržao kompaktne dimenzije

Novi Land Rover nastavlja da prati trend dizajna koji je kompanija promovisala na modelu Evoque, a koji se nastavio na familiji novog Range Rovera. Sa 4.590 mm novi Land Rover duži je od prethodnika za 9 cm, od čega je 8 cm upotrijebljno za povećanje međuosovinskog rastojanja koje sada iznosi 2.741 mm. Drugi red sjedišta viši je u odnosu na poziciju sjedenja vozača i suvozača za 5 cm i ima radijus pomjeranja naprijed-nazad do 16 cm. Ovo je značajno i zbog činjenice da Discovery Sport nudi opciju sa 5+2 sjedišta, po čemu se izdvaja od sličnih modela iz premijum segmenta.

 


Ipak, Discovery Sport u najvećoj meri predstavlja racionalniju interpretaciju koncepta Discovery Vision, što je uočljivo na silueti vozila, ali naročito na prednjem dijelu - maski hladnjaka i farovima. Vozaču su dostupni brojni elektronski sistemi asitencije, poput sistema za upozorenje o napuštanju saobraćajne trake, automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara, sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova.

 


Discovery Sport postavljen je na modifikovanu platformu modela Evoque, dok je konstrukcija vozila izrađena od kombinacije čelika visoke i ultra visoke čvrstoće, i aluminijuma. Iako je riječ o luksuznom SUV vozilu, nisu zapostavljene ni terenske karakteristike. Odstojanje od zemlje iznosi 212 mm, maksimalni napadni ugao je 25 stepeni naprijed i 31 stepen pozadi, a vozilo može da savlada teren koji ima nagib do 45 stepeni. Kada početkom 2015. stigne u prodajne salone, Land Rover Discovery Sport biće na raspolaganju sa jednim benzinskim i dva dizel motora.

Datum objave: 22/10/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook