Naslovna > Teme > U planu i četvrti model

Lamborghini

U planu i četvrti model

Izgleda da su sportski automobili postali popularniji nego ikad, to potvrđuje i podatak da je italijanski proizvođač zabilježio najbolju prodaju u istoriji...

Ova kompanija se može pohvaliti sa 5.750 prodanih vozila u toku prošle godine, što je rast od 51% u poređenju sa 2017. Već osam godina Lamborghini bilježi konstantan rast prodaje, što očekuje i u ovoj godini, a ukoliko se ovaj trend nastavi do sredine naredne decenije proizvođač planira uvođenje četvrtog modela u svoju gamu pored Huracana, Aventadora i SUV-a Urus.

 

Prema navodima direktora, Stefana Domenikala, u fazi razvoja se već našao novi automobil, ali je naglasio da za sad ne treba računati na njega jer Lamborghini još uvijek nije dovoljno snažan za tolika ulaganja. Od najavljenog modela se očekuje da poveća godišnju proizvodnju na 10.000 vozila. Donenikali je takođe dodao da Lamborghini planira da zadrži model Aventador u ponudi još dvije godine, jer je uprkos tome što je predstavljen prije osam, i dalje vrlo popularan i tražen.

 

Datum objave: 12/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook