Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > U planu nova fabrika za proizvodnju e-vozila

Xiaomi

U planu nova fabrika za proizvodnju e-vozila

Kineska kompanija Xiaomi predstavila je ambiciozan plan ulaska u sferu proizvodnje električnih automobilaa jedan od prvih koraka biće izgradnja nove fabrike, koja će imati mogućnost da izbaci oko 300.000 jedinica godišnje...

Novi kompleks biće napravljen u glavnom gradu NR Kine, Pekingu, konkretno u razvojnoj, poslovno-ekonomskoj zoni grada. Ove podatke na svojoj stranici objavila je agencija Beijing E-Town, agencija je prilikom obavještenja objasnila kako je cilj kompanije Xiaomi da do 2024. godine sve pogone osposobi za masovnu proizvodnju, što je već ranije bilo poznato iz izjava samih čelnika Xiaomija. Gradnja kompleksa odvijaće se u dvije etape a pored postrojenja u kojima će se obavljati proces proizvodnje biće izgrađena i zgrada koja će postati sjedište kompanije za proizvodnju e-vozila, istraživanja i prodaju.

 

 

 

 

 


Kineski proizvođač, do sada najviše poznat po proizvodnji pametnih telefona, ranije ove godine saopštio je da u planu ima da uloži preko 10 milijardi dolara, kako bi uspješno ušao u svijet proizvodnje električnih automobila. Zakonski je takođe sve registrovano i radovi na izgradnji infrastrukture neophodne za početak proizvodnje mogu da počnu. Takođe trenutna prodajna infrastruktura i mreža pomoćiće i olakšati plasiranje vlastitih automobila.

Datum objave: 29/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook