Naslovna > Automobili > Bugatti > Veyron > U ponudi još samo pedeset jedinica

Bugatti prodao 400 Veyron modela

U ponudi još samo pedeset jedinica

Ovo je zasita velik uspijeh za Bugatti, a preostalih 50 automobila su roadster modeli...

Bugatti je ovih dana objavio kako je prodat i 400 model Veyron u toku ove nedjelje. Ova infromacija znači da je ostalo još samo 50 jedinica ovog automobila. Naime, Bugatti je svoj model Veyron prvi put predstavio u toku 2005. godine, i od tada je uspio da proda svih 300 coupe jedinica, te 100 ukupno od 150 roadstera.

 

Ovo nam odmah daje do  znanja da je preostalih 50 automobila roadster modeli, što nam takođe govori zašto je upravo najnovija „Legend“ linija specijalnih izdanja bazirana na Grand Sport Vitesse verziji. 400 automobil bio je dio Veyron Grand Sport Vitesse legend Jean – Pierre Wimille edicije, koja je bila ograničen a na svega tri jedinice. Kupac, čiji je identitet nepoznat,  za ovaj automobil izdvojio je 2.13 miliona eura.

 

Ono što je karakteristično za ovaj automobil jesu enterijer i eksterijer u dvije boje, kao i W16 quad-turbo motor, koji je u stanju da razvije 1.200 ks i 1.500 Nm obrtnog momenta. Da stigne do „stotke“ trebaće mu tek 2,6 sekudni, a maksimalna brzina ograničena je na 408 km/h. 

Datum objave: 06/12/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook