Naslovna > Automobili > Toyota > Corolla > U pripremi Corolla GR ?

Toyota

U pripremi Corolla GR ?

Japanski proizvođač bi svoj najprodavaniji model na svijetu uskoro mogao „ubaciti u hot heč“ segment, a performantni model će se naći pod nazivom Corolla GR...

Tetsuje Tada, čovjek koji stoji iza modela  Toyota 86 i Supra, sada se angažovao na lansiranju novih performantnih automobila, među kojima je i Corolla GR.  “Imamo zahtjeve za takvim modelima iz nekoliko različitih zemalja”, naveo je Tada. Međutim, bez obzira na to kada će se Toyota Corolla GR pojaviti, taj model će definitivno biti konkurent modelima kao što su Hyundai i30 N i Volkswagen Golf GTI. “Nije samo zbog Hyundai-ja. Drugi brendovi takođe lansiraju performantne verzije svojih modela, te iz tog razloga moramo da istražimo taj segment. Naravno, i da napravimo pravu strategiju”, dodao je Tada.


Popularna Corolla je prvi put sišla sa proizvodnih traka davne 1966. godine, a danas nosi titulu najprodavanijeg putničkog automobila svih vremena. Njena 12. generacija posjeduje dosta agresivniji izgled od prethodnika, ali ima i neke sportske linije, međutim GR model bi trebao biti još upečatljiviji, što bi svkako bilo zanimljivo vidjeti. Za sada nema konkretnih informacija kada bi ovaj automobil mogao naći na tržištu, kao ni za koji agregat će se Toyota odlučiti. Pretpostavlja se da bi GR mogao premijerno zasijati pod svjetlima nekog velikog automobilskog sajma u narednoj deceniji.

Datum objave: 09/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook