Naslovna > Vijesti > U pripremi druga generacija Mercedes-AMG A45

Mercedes

U pripremi druga generacija Mercedes-AMG A45

Kada je trenutno aktuelni Mercedes-AMG A45 stigao na tržište izazvao je pravi potres što se performansi i voznih osobina tiče.

Iako aktuelni AMG A45 na tržištu egzistira tek tri godine već su počele priče o nasljedniku koji bi se u prodajnim salonima trebao pojaviti tokom 2019. godine. Inženjeri tvrde da će se najviše pažnje posvetiti pogonskom motoru koji trenutno daje 375 KS. U narednom periodu 2.0 litreni turbo benzinac će se dodatno usavršiti pa se očekuje maksimalna snaga od 400 KS. Podatak da se iz jednog litra radne zapremine dobiva čak 200 KS na najbolji način potvrđuje da se transfer tehnologije razvijen na trkačkim stazama itekako događa.

 


Snaga će se do pogonskih točkova prenositi preko automatskog mjenjača sa dvostrukom spojkom u čijem se kućištu nalazi 9 gusto raspoređenih stepeni prenosa. Trenutna verzija raspolaže sa 2 stepena prenosa manje.
Prvi proračuni pokazuju da će se ubrzanje od 0 do 100 km/h savladati za manje od 4 sekunde.
Dizajneri su otkrili da će novi AMG A45 imati nešto veće dimenzije ali da će se bogatijom upotrebom aluminija ukupna masa zadržati u razumnim, da ne kažemo sportskim, okvirima.

Datum objave: 29/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook