Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > A Klasa > U pripremi manji model od A-klase?

Mercedes

U pripremi manji model od A-klase?

Poznato je da je A klasa trenutno najmanji model iz Mercedesove game, ali kako stvari sada stoje to bi se uskoro moglo promijeniti...

Njemački gigant je napravio veliki pomak kada je u pitanju A klasa. Predstavljanjem nove generacije do izražaja su došla tehnološka, ali i dizajnerska rješenja, ovaj trend je nastavljen i predstavljanjem druge generacije nešto kompaktnijeg  modela CLA. Iako A klasa trenutno nosi titulu Mercedesovog najmanjeg automobila, prema tvrdnjama pojedinih njmačkih medija, to bi se uskoro moglo promjeniti na nekim tržištima.

 

Ovaj proizvođač planira od 2020. godine da napravi još manji hečbek sa 5 vrata, koji bi bio baziran na kraćoj verziji platforme A klase, te bi mogao ponijeti naziv A-Citiy.I tokom prošle godine se špekulisalo da bi Mercedes svoj model Smart mogao zamijeniti nekim novim, kako bi mogao konkurisati BMW-ovom Miniju i Audijevom A1. Osim toga, Mercedesov mali gradski automobil bi mogao da bude i osnova za novi krosover klasu ispod za sada najmanjeg GLA, a koji bi se poajvio  godinu dana kasnije nakon A-Cityja.

Datum objave: 11/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook