Naslovna > Automobili > Hyundai > Veloster > U pripremi Veloster Turbo R-Spec

Hyundai

U pripremi Veloster Turbo R-Spec

Posljednje informacije koje se vežu za ime Hyundai-a govore da je u pripremi jača izvedba modela Veloster koja će nositi oznaku Turbo R-Spec

Hyundai Veloster je automobil koji suštinski mjenja model Coupe, sa kojim je ovaj proizvođač učvrstio svoju poziciju u segmentu kompaknih sportista. S obzirom na konkurenciju koja vlada u ovom segmentu, te trenutno konfiguraciju Velostera koji i nema sportske punokrvne osobine, bilo je pitanje vremena kada će Hyundai pojačati ovaj model.

 

Stoga se špekuliše da se uveliko radi na onom što se zove Veloster Turbo R-Spec.  U odnosu na „običnog“  Velostera nova verzija će imati poboljšan ovjes, prilagodljive branike i nešto niži klirens. No, najveća promjena se ipak očekuje ispod poklopca motora gdje bi se trebao naći 2.0-litarski turbobenzinac sa 274 KS, koji već pokreće Genesis Coupe.  Ova opcija je najprihvatljivija i najjeftinija za Hyundai, jer trenutnu Turbo izvedbu pokreće  isti motor kao i „obični“ Veloster, 1,6-litarski sa prerađenim izduvnim sistemom i ECU jedinicom, što je doprinijelo povećanju snage sa 138 na 201 KS.   

Datum objave: 02/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook