Naslovna > Automobili > Maserati > Ghibli > U privih sedam mjeseci poručeno 17.000 jedinica

Za Maserati krize nema

U privih sedam mjeseci poručeno 17.000 jedinica

Popularni italijanski proizvođač u samo prvih sedam mjeseci ove godine, zabilježio je tri puta veću prodaju od one koja je zabilježena u toku čitave prošle godine…

Čini se kako za Maserati zaista krize nema. Popularni italijanski proizvođač u prvih sedam mjeseci tekuće godine zabilježio je 17.000 pordužbina, što predstavlja tri puta veću prodaju od one koja je zabilježena u toku čitave prošle godine.

 

Za ovako izuzetno dobre rezultate, najzaslužniji su Maseratijev model Ghibli, kao i redizajnirani Quattroporte modeli, koji su predstavljeni ove godine. Čelnici Maseratia se nadaju da će im ovako dobra prodaja omogućiti izuzetno dobre rezultate, naročito nakon što je u protekloj godini  zabilježen gubitak od 700 miliona eura.

 

Samo od 17. juna Maserati je primio 14.159 narudžbi, a od toga je 7.992 bilo za novi model Quattroporte, koji se u prodaji pojavio u januaru, dok je 2.259 porudžbina zabilježio manji Masearti Ghibli sedan model. U toku juna mjeseca zabilježeno je tri hiljade porudžbina jedinica, koje su pomogle Maseratiju da dosegne cifru od 17.000 naručenih jedinica. 

Datum objave: 02/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook