Naslovna > Automobili > Audi > Q7 > U Sarajevu predstavljen Audi Q7

Novo u BiH

U Sarajevu predstavljen Audi Q7

Tržište novih automobila bogatije je za novi Audi Q7, koji je prigodnom prezentacijom u centru Porsche Sarajevo, predstavljen novinarima i posebnim zvanicama.

Novi Q7 trebao bi popraviti poziciju Audija u SUV – C segmentu u Bosni i Hercegovini i naslijediti pretodnika koji je na tržištu egzistirao čitavih deset godina. Zanimljivo je da je novi Q7 od odlazećeg modela lakši za 325 kilograma, a zahvaljujući potpuno novoj platformi, koju će koristiti Porsche Cayenne i novi Bentleyev SUV.

 

Ovaj automobil može se pohvaliti i time da je prvo vozilo u svijetu koje ima prilagodljivi tempomat sa sistemom pomoći u slučaju saobraćajnih zastoja. S vizuelne strane, on više ne djeluje preglomazno jer je kraći za 37 mm i uži za 15 mm. No, i pored toga, tvorci novog Audija Q7 tvrde da u unutrašnjosti donosi više prepostora i prepoznatljivi Audijev komfor, kojeg nadopunjuju svi savremeni tehnološki sistemi preko kojih se upravlja velikim infotaimante MMI sistemom.Kada su u pitanju agregati u ponudi na našem tržištu su 3.0 TFSI sa 333 KS, kojem za ubrzanje do 100 km/h treba 6,1 sekunda, uz prosječnu potrošnju od tek 7,7 litara. Izuzetnim vrijednostima oduševljava, na našem tržištu izuzetno popularni, 3.0 TDI motor sa prosječnom potrošnjom u novom Q7 od samo 5,7 litara. Ovaj, unaprijeđeni motor sada razvija 272 KS i ima 600 Nm obrtnog momenta.Novi Audi Q7 već je dostupan na bosanskohercegovačkom tržištu sa cijenom od 129.000 KM

Datum objave: 21/07/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook