Naslovna > Automobili > Porsche > Panamera > U Sarajevu predstavljena nova sportska limuzina

Porsche Panamera

U Sarajevu predstavljena nova sportska limuzina

Porsche je sinoć u Sarajevu i zvanično predstavio novu Panameru koja sada dolazi sa još boljim performansama i blagim estetskim korekcijama...

Poštujući mjere u cilju zaštite od COVID-19 virusa, naša ekipa je sinoć u Sarajevu imala priliku prisustvovati prezentaciji nove Porscheove sportske limuzine. Kako poručuju čelnici Porschea, sama ideja oko nastanka Panamere na početku je bila vizionarska, da bi kroz razvoj postala stvarnost u vidu sportskog automobila za četvero. Nova Panamera u potpunosti zadržava prepoznatljiv identitet brenda, te nudi očaravajuće performanse sa visokom dozom komfora.

 

 

 


,,Mora li jedna sportska limuzina uopšte izgledati kao limuzina?“, pitanje je koje su sebi postavljali inženjeri Porschea, a Panamera je još jednom odgovorila sa ,,NE“. Bilo da se radi o Panameri, Panameri Executive ili Panameri Sport Turismo, silueta i proporcije su nezamjenjivo Porscheove, a to podrazumijeva atletske, oštre linije sa jakim mišićavim stavom. Dugi međuosovinski razmak, kratki prevjes naprijed i nešto duži nazad, naglašavaju optičku dinamiku. Snažno oblikovanje boka stvara tipičan Porsheov struk, ali i lakoću. Budućim kupcima je nova Porsheova limuzina ponuđena kroz nekoliko modela sa različitim snagama: Panamera, Panamera 4, Panamera 4s, Panamera GTS, te Panamera Turbo S koja sada ima 80 KS više od prethodnika (ukupno 630 KS) što joj omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za 3,1 sekundu. Posebno zanimljiv je i hibridni model koji u varijanti 4S E-Hybrid kombinuje elektromotor snage 136 KS sa 2,9-litarskim V6 biturbo motorom od 440 KS, što mu omogućava sistemsku snagu od 560 KS i 750 Nm obrtnog momenta. Vrh ponude rezervisan je za 700 KS snažnu hibridnu varijantu koja se krije iza oznake Panamera Turbo S E-Hybrid. Početna cijena nove Panamere na tržištu Bosne i Hercegovine kreće od 185.601 KM (Panamera, 2.9, V6, 330 KS).

Datum objave: 11/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook