Naslovna > Auto moto sport > U septembru kreće nova sezona Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu

Red Bull

U septembru kreće nova sezona Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu

Svjetska biciklistička unija (UCI) objavila je revidirani kalendar za ovogodišnju sezonu Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu koja će trajati samo dva mjeseca. U kalendaru nove sezone, koja počinje u septembru i završava početkom novembra, nalazi se šest mjesta od kojih će tri biti domaćini duplih trka.

Ukupno će se održati sedam trka u disciplini spust (DH), dok će takmičari u disciplini Olimpijski cross-country (XCO) imati samo pet trka sa finalom u portugalskoj Lousai, koja je i jedina nova lokacija ove sezone. Prema ranijem kalendaru švajcarski Lenzerheide je trebao ugostiti utrku XCO-a, međutim, sada je i spust dodan ovoj lokaciji u kojoj 5. i 6. septembra počinje sezona.

 

 

 

 

Svjetsko prvenstvo u brdskom biciklizmu se održava ove godine u austrijskom Leogangu u obje discipline (DH i XCO), iako je ranije bio zakazan samo spust. Ljubitelji biciklizma će moći gledati svaku trku sezone uživo na Red Bull TV. Kada su u pitanju lokacije u kojima će se održavati samo trke spusta, finala će biti nedjeljom. Tamo gdje će se održavati  takmičenja u obje discipline, spust će biti na rasporedu subotom, a XCO nedjeljom.

 

 

 

 

 

Upravni odbor UCI-a je takođe odobrio novi kvalifikacioni sistem za Olimpijske igre u Tokiju, koje su odgođene za 2021. godinu.

 

 

 

Novi kalendar za sezonu 2020 Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu (UCI MTB):

 

 

5-6. septembar: Lenzerheide, Švajcarska (DH i XCO)

 

12-13. septembar: Val di Sole, Italija (DH i XCO)

 

29. septembar  – 4. oktobar: Nove Mesto, Češka Republika (XCO – dvije trke)

 

7-11. oktobar: UCI MTB Svjetsko prvenstvo – Leogang, Austrija

 

15-18. oktobar: Maribor, Slovenija (DH – dvije trke)

 

19. oktobar – 1. novembar: Lousa, Porugal (DH – dvije trke)

Datum objave: 22/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook