Naslovna > Automobili > Kia > Soul > U Ženevi s električnim novitetima

Kia

U Ženevi s električnim novitetima

Na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi, Kia Motors je svojom bogatom ponudom potpuno električnih modela opravdava ulogu jednog od vodećih proizvođača naprednih pogona...

Svjetsku premijeru doživio je Kijin potpuno električni koncept ‘Imagine by Kia’, a njemu su se na pozornici pridružili potpuno električni e-Soul, koji se u Ženevi prvi put predstavio Evropi. Osim toga Kia je predstavila i unaprijeđenog crossovera Niro u hibridnoj i plug-in hibridnoj izvedbi. Svaka Kia, izložena u Ženevi, govori o njenoj obimnoj ponudi naprednih pogona, koja obuhvata blagi hibrid, hibrid, plug-in hibrid i potpuno električno vozilo.

 


Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Elektrifikacija je ključni element Kijine evropske i globalne strategije, jer već sada svaka osma Kia prodata u Evropi ima električni pogon. Dok brojni proizvođači automobila još uvijek govore o svojim planovima i elektrifikaciji u budućnosti, kod Kije napredni pogoni već nekoliko godina predstavljaju popriličan udio prodaje u Evropi. S e-Soulom i unaprijeđenim izvedbama modela Niro kao i s dolazećim električnim pogonima će se naš rast prodaje električnih vozila samo povećavati.”

Datum objave: 09/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook