Naslovna > Automobili > Honda > Civic > Učesnik Salona automobila 2022 u Tokiju

Honda Civic Type R

Učesnik Salona automobila 2022 u Tokiju

Ljubitelji performantnih automobila već duži period željno iščekuju novi Honda Civic Type R, koji će se pojaviti kao učesnik na Sajmu automobila u glavnom gradu Japana do 14. do 16. januara...

Zainteresovana javnost u Japanu imaće priliku da vidi novi Civic Type R u januaru. Performantni hatchback nove generacije će biti izložen na Salonu automobila u Tokiju 2022. godine, koji će biti prikazan od 14. do 16. januara. Međutim, ovo nije službeni debi Type R, a izloženi automobil će biti prototip koji još uvijek nosi maskirnu foliju. Na osnovu toga nije jasno da li će Japanci odati više detalja o nadolazećem modelu. Automobil će takođe biti predstavljen u "akcionom videu probne vožnje" koji će omogućiti učesnicima izložbe da vide razvoj Type R. Osim toga, Honda kaže da će serijski Type R debitovati u nekom trenutku sljedeće godine, i da će to biti Type R sa najboljim performansama do sada.

 

 

 

 

 


Dosadašnje špijunske fotografije i video zapisi su dali mali uvid u ono što će doći. Poznato je da će novi Civic Type R imati pogon na prednje točkove te  manuelni mjenjač. Video snimak sa testne vožnje iz  Nürburgringa prikazao ovaj model  sa impresivnom brzinom i stabilnošću. Nema podataka o snazi pogonskog sklopa, mada određene manje vjerovatne, glasine govore o cifri od 400 konjskih snaga. Moguće je da javnost nešto više sazna sredinom januara, tokom sajma, međutim situacija sa novim sojem COVID-19 virusa trenutno nije najbolja, tako da postoji mogućnost otkazivanja sajma.

Datum objave: 27/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook