Naslovna > Vijesti > Uchida novi šef

Nissan

Uchida novi šef

Nissan je imenovao čelnika kineske divizije ovog brenda, Makoto Uchida za svog novog šefa, u danima kada firma pokušava da povuče crtu nedavnim skandalima.

Imenovanje Uchide od strane direktora japanske firme izvršeno je nakon iznenadne ostavke Hirota Saikava, prethodnog izvršnog direktora. Saikava je priznao da je nepropisno plaćen posle otkrića koja su izašla na vidjelo u izveštaju zasnovanom na internoj istrazi sumnjivih finansijskih propusta bivšeg predsedavajućeg Karlosa Ghosna i direktora Grega Kellija.

 

Uchida je iznenađujući izbor za ulogu CEO-a, s tim što je 53-godišnjak bio svojevrsni autsajder, pošto je veći deo svoje skorije prošlosti proveo radeći izvan Japana. Pridružio se Nissanu 2003. godine, imenovan je za šefa kineskog zajedničkog preduzeća Dongfeng u 2018. godini i preuzeo je odgovornost za Nissanovu operaciju u Kini. Uchidiju će se pridružiti novi glavni operativni direktor Ashvani Gupta, koji trenutno ima istu ulogu u sestrinskoj firmi Mitsubishi. Indijac je takođe vodio odjeljenje za teretna vozila Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

Datum objave: 09/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook