Naslovna > Automobili > Mazda > CX > Uglađeni crossover
FOTO GALERIJA (21)

Mazda CX-3 2019

Uglađeni crossover

Nakon značajnih poboljšanja u toku prošle godine, Mazda je pripremila dodatna unapređenja kompaktniog CX-3 crossovera za 2019. godinu...

Izmjene se baziraju na poboljšanju udobnosti vozača upotrebom kvalitetnijih materijala enterijera i blagim povećanjem snage ispod poklopca motora. Ova uglađenija verzija modela CX-3 bi trebala biti dostupna na tržištu od ovog proljeća, ali Mazda još nije navela moguću prodajnu cijenu. Navedeni model će i dalje biti opremljen Mazdinim Skyactiv-G dvolitarskim četvorocilindričnim agregatom, koji u ovoj verziji isporučuje 148 KS i 201 Nm obrtnog momenta, za razliku od prethodnih 146 KS i 198 Nm obrtnog momenta. Kompanija takođe tvrdi da ove izmjene na agregatu omogućavaju bolji obrtni moment pri punom gasu, manju potrošnju goriva i manju unutrašnju frikciju agregata. Međutim, za sada još nema tačnih podataka koji bi mogli potvditi ovu izjavu. Ovaj mali crossover takođe ima i nešto drugačiji stil eksterijera. Prednju masku novog modela sada karakterišu uparene grupe horizontalnih rešetki, umjesto individualnih ukrštanja na trenutnom modelu. Silueta koja ga okružuje takođe djeljuje uspravnije nego na prethodnoj verziji, a hromirani detalji krase uglove na prednjem dijelu. Bočna stakla i svjetlosne grupe za maglu su istaknuta okvirima u crnoj boji. 

 

 

U središtu zadnje svjetlosne grupe se sada nalazi kružni detalj za raliku od prijašnjeg pravougaonog, a tu su i novi naplatci od 18 inča. Mazdina Soul Red Crystal nijansa je dodata u paletu boja karoserije, po ugledu na modele MX-5 Miata i CX5. U kabini su dizajneri napravili dodatnog prostora uklanjanjem standardne ručne kočnice i ugradnjom elektronske, što je rezultovalo većom površinom centralne konzole i naslonjača za ruku između prednjih sjedišta. Vozač i sapunik na prednjim sjedištima dobijaju udobniju vožnju zahvaljujući absorbujućoj uretanskoj pjeni velike gustoće korištenoj u izradi istih. Putnici na zadnjoj klupi takođe dobijaju središnji naslonjač za ruke sa ugrađenim držačima za case. Deblji paneli na oblogama zadnjih vrata i staklo na zadnjim vratima doprinose smanjenju buke u toku vožnje. Najluksuzniji paket opreme u CX-3 će imati kožom presvučena sjedišta u bijeloj ili crnoj boji po želji kupca, kao i antilop materijalom presvučenu komandnu tablu i obloge na vratima u sivoj boji.

Datum objave: 29/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook