Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Uhvaćena hibridna osvježena verzija

BMW Serija 3

Uhvaćena hibridna osvježena verzija

Popularni model Serije 3 proizvođača automobila iz Bavarske dobiće uskoro facelift izdanje, a javnost je nedavno imala mogućnost da vidi nove špijunske fotografije ovog modela...

Uslikan prilikom testiranja u Njemačkoj, budući facelift model nosi nešto manje kamuflažne maske u odnosu na vozila sa prethodnih špijunskih fotorafija. Međutim prednji i zadnji krajevi još uvijek su gotovo upotpunosti prekriveni maskom kamuflaže. Ipak sada je jasnije koji će dijelovi biti redizajnirani a koji će ostati nepromjenjen i u odnosu na prethodni model. Najviše uzbuđenja i novina donijeće naličje automobila, ali prije svega ljubitelji standardnih BMW-ovih maski hladnjaka ne treba da brinu, jer sudeći prema ovim fotografijama gornja maska hladnjaka će ostati nepromjenjena u pogledu dimenzija.

 

 

 

 

 

Tako će za razliku od nekih novih modela ovog proizvođača, koji dobijaju neproporcionalno izmjenjene „bubrege“, ažurirani model Serije 3 zadržati istu gornju masku hladnjaka kao i prethodni model. Novine dolaze sa tanjim farovima, koji sadrže nova LED dnevna svjetla. Donji dio branika vjerovatno će dobiti novo-dizajnirane usisnike za vazduh, a donji dio maske hladnjaka mogao bi se mijenjati zavisno od nivoa opreme. Nazad, bi ovaj automobil trebao da zadržu dizajn prethodnika gotovo u potpunosti, sa izuzetkom blago redizajniranih zadnjih svjetala. Međutim unutrašnjost će biti mjesto gdje se očekuju najveća unaprijeđenja. Ranije fotografije ukazuju na to da će osvježena Serija 3 dobiti zakrivljeni ekran koji je debitovao sa iX -om i koji sada ulazi u druge BMW modele. Ovaj konkretni model sa fotografija pokreće plug-in hibridni pogonski sklop, pa se očekuje da će hibridni motori biti preuzeti prenijeti bez značajnih poboljšanja. Najveća vijest vezana za paletu motora Serije 3 će biti dodavanje potpuno električnog modela. Vjerojatno temeljena na kineskoj verziji zbog dužeg međuosovinskog razmaka, električna verzija mogla bi biti globalni proizvod koji nadopunjuje već široku porodicu motora ovog modela, a sastoji se od benzinskih, hibridnih i dizelskih agregata. Facelift izdanje Serije 3 modela, službeno će biti predstavljeno početkom naredne 2022. godine, dok bi kupcima u Evropi trebalo biti dostupno na ljeto iste godine, a na tržištu Sjedinjenih Američkih Država bi se trebao pojaviti 2023. godine. 

 

Datum objave: 14/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook