Naslovna > Automobili > Škoda > Fabia > Uljepšavanje postojećeg modela
FOTO GALERIJA (4)

Škoda Fabia 2018 facelift

Uljepšavanje postojećeg modela

Ovaj popularni mali automobil je dobio zatezanje lica za predstojeći sajam automobila u Ženevi, kako u hečbek tako i u karavanskoj varijanti.

Prvi put do sada automobil ove klase raspolaže sa prednjim i zadnjim svjetlosnim grupama u LED tehnologiji, a obe restilizovane varijante imaju opciju ugradnje naplataka od 18 inča. Na zvaničnoj stranici Škode je objavljeno da restilizovani model ima opciju ugradnje 4 benzinska agregata i to dva atmosferska 1.0 litarska trocilindraša od 60 i 75 KS, kao i dva 1.0 TSI agegata sa 3 cilindra i turbo punjačem snage 95 i 110 KS. Oba TSI motora su opremljena filterom čestica izduvnih gasova, dok se DSG mjenjač sa duplim kvačilom ugrađuje samo na najjači model. Iznenađenje je da se prema dosadašnjim informacijama uopšte ne spominju četvorocilindarski motori, kao ni dizel varijante, u šta ćemo se izgleda uvjeriti na zvaničnoj prezentaciji. Za sada nema fotografija unutrašnjosti, a na stranici proizvođača navode da  restilizovana Fabia dolazi sa sigurnosnom opremom poput Blind Spot Detection sistema za otkrivanje mrtvog ugla, Rear Traffic Alert upozorenja na mogući udar sa zadnje strane i Light Assist sistema koji automatski isključuje duga svjetla ako otkrije nadolazeći saobraćaj sprijeda.

 

Infotainment sistem „Swing“ u unutrašnjosti automobila nudi 6.5 inča displej sa Škoda Connect online servisom, USB priključke za uređaje na zadnjoj klupi, a dodatna opcija „Amundsen“ navigacije pruža informacije o saobraćaju u realnom vremenu. Smart Link+ tehnologija omogućava uživanje u Apple CarPlay, Android Auto, MirrirLinkTM i SmartGate tehnologijama. Kao lagani završni finiš ovoj ponudi, Škoda je dodala strugač za led skriven u filteru goriva, mjerač potrošenosti pneumatika i LED lampu u prtljažniku. Simpatično.

Datum objave: 08/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook