Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GT AMG > Unapređenje za uspješni Coupe

Mercedes-Benz AMG GT

Unapređenje za uspješni Coupe

Osvježena verzija Mercedesovog uspješnog sportskog coupea sa četvoro vrata AMG GR 4-Door sada nudi još veću udobnost, širi spektar opreme i prilagođeno izdanje za veću individualnost...

Globalno uspješni AMG GT 4-Door Coupé sada je još individualniji, čime je ojačao svoju poziciju savršenog automobilskog pratioca u bilo kojoj situaciji. Ekskluzivno izdanje podvlači višestruki karakter sportskog automobila sa četvoro vrata. Pored toga, postoji prošireni izbor točkova, tapacirunga, opreme i boja karoserije dok nova podešavanja sistema ogibljenja nude još širi raspon između sportskog i udobnog ponašanja. Zahvaljujući opsežnom unapređenju prošlog ljeta, model AMG GT 4-Door Coupé je već opremljen vrhunskom tehnologijom. Nove funkcije uključuju ažurirane sisteme za pomoć u vožnji i standardno ugrađen, Widescreen Cockpit sa MBUX multimedija sistemom sa AMG-specifičnim ekranima i funkcijama. Novi modeli će debitovati sa varijantom motora sa 6 cilindra, koji će u evropska dilerstva stići u avgustu mjesecu.

 

 


Treće kompletno vozilo koje je razvio Mercedes-AMG nastavlja svoju uspješnu priču. AMG GT 4-Door Coupé otvorio je nove grupe kupaca i pridobio mnoštvo simpatija prema brendu. AMG GT 4-Door kombinuje vrhunsku dinamiku vožnje sportskog automobila sa poboljšanom svakodnevnom praktičnošću, zahvaljujući konceptu sa četvoro vrata koji pruža prostor za do 5 putnika. Sofisticirano vazdušno oslanjanje, aktivno upravljanje zadnjom osovinom, potpuno varijabilan pogon na sva četiri točka i savremeni koncept oduševljavaju kupce širom svijeta. S obzirom na to da je ovaj automobil nosilac rekorda za najbrži krug na North Loopu Nürburgring-a, jasno je da su tehnologija i fino podešavanje na najvišem nivou postavili standarde u ovom segmentu.

 

 


Ova modelna serija je takođe podigla ljestvicu po pitanju unutrašnjosti visoko kvalitetnim i preciznim dizajnom svih površina i komponenata, inovativnim kontrolama ekrana, dugmadima na upravljaču i brojnim konfiguracijama sjedišta i opreme. Iako je već ponuđen širok spektar mogućnosti prilagođavanja za ovaj segment – od tri konfiguracije sjedišta pozadi i niza paketa opreme do pojedinačnih opcija specifičnih za AMG – novi atraktivni izbori su sada na raspolaganju. "Stalno održavamo naš AMG GT 4-Door Coupéna izuzetnom tehničkom nivou. Sa trenutnim poboljšanjem, obraćamo se ciljnim grupama koje najviše cijene individualnost i izražajan način života. Na ovaj način, nastavljamo da razvijamo svoj profil kao “Performance Luxury” brend i potkrepljujemo tu filozofiju prilagođenim proizvodima i opcijama. Pored toga, uskoro ćemo predstaviti naše prve E Performance hibride ovog modela, podstičući na taj način elektrifikaciju pogonskog sklopa.” izjavio je PhilippSchiemer, CEO kompanije Mercedes-AMG GmbH.

 

 


Dizajn šestocilindarske verzije ostaje nepromijenjen, ali se prednji izgled vozila opciono može prilagoditi izgledu osmo-cilindarskih modela. Postoje tri nove spoljne boje za sve modele: spectral plava metalik, spectral plava magno (mat završna obrada) i kašmir bijela magno (mat završna). Sada je dostupno ukupno 5 mat završnih obrada, 5 metalik nijansi i 2 pune boje. Novi AMG Night Package II (po želji) pruža još sportskiji i naglašeniji izgled. Vertikalna rebra u AMG-specifičnoj rešetki hladnjaka su izrađena u tamnom hromu. Pozadi, AMG logo, Mercedes zvijezda i oznaka modela u crnoj boji čine upečatljive detalje. Isto se odnosi i na logo oznake na prednjim krilima. Takođe su novost i kombinacije Night paketa i Paketa od karbonskih vlakana (CarbonFibrePackage).

Datum objave: 15/06/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook