Naslovna > Automobili > Toyota > Aygo > Undercover saradnja rodila ograničenu seriju popularnog modela

Toyota Aygo X

Undercover saradnja rodila ograničenu seriju popularnog modela

Toyota Aygo X Undercover serija je ograničena na samo 5.000 jedinica. Cijena nije objavljena, ali bi trebala biti viša od standardnog Aygo X, koji počinje od 32.000 KM u BiH...

Toyota i Undercover udružili su snage kako bi stvorili Aygo X Undercover – ograničenu seriju najmanjeg automobila ovog proizvođača automobila u Evropi. Aygo X Undercover predstavljen je na modnoj pisti Undercover jesen 2023. na Paris Fashion Weeku i ima jedinstvene elemente dizajna eksterijera i enterijera, napravljene u saradnji sa renomiranom japanskom modnom markom koju vodi Jun Takahashi. Aygo X Undercover inspirisan je Takahashijevom filozofijom dizajna neusklađenosti i razbijanja stereotipa, primijenjenom na verziju treće generacije krosovera veličine koja je otkrivena 2021.

 

 

 


Aygo X je dobio ekskluzivnu dvobojnu karoseriju koju je razvila Toyota, sa koralno crvenim detaljima na crnim 18-inčnim naplatcima i u unutrašnjosti, brendirana sjedišta, podne prostirke sa monogramskim uzorkom i krovne naljepnice koje ističu Takahashijev "HAOS" /BALANCE" moto. Dizajn automobila odražava Takahashijeve kontraste koji se preklapaju između punka i mode, digitalnog i analognog. Kampanja lansiranja Aygo X Undercover smještena je u polu-izmišljeni svijet u kojem su virtuelno i fizičko zamućeno, inspirisano izgledom i stavom Pariza i Tokija. Jun Takahashi je rekao da mu je ovo prvo iskustvo rada na automobilu i da cijeni duboko emotivno značenje i značaj saradnje sa Toyotom.

 


Aygo X je Toyotin najmanji i najpristupačniji automobil u Evropi od 2005. godine. Prve dvije generacije razvijene su uz Peugeot i Citroen, a treću je isključivo razvila Toyota i predstavljena je sa prelaskom iz hečbeka u crossover.

Datum objave: 02/03/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook