Naslovna > Automobili > Renault > EZ-PRO > Upoznajte EZ-PRO: robo-vozilo za poslednju fazu dostave

Renault

Upoznajte EZ-PRO: robo-vozilo za poslednju fazu dostave

Grupa Renault predstavlja svoju viziju poslednje faze u procesu dostave robe konceptom autonomnog dostavnog vozila Renault EZ-PRO sa dijeljenim prilagodljivim robotizovanim kontejnerima...

Na Salonu automobila u Hannoveru Grupa Renault je 19. septembra predstavila Renault EZ-PRO, autonomni, električni, povezani i dijeljeni koncept robo-kontejnera, viziju budućnosti prilagodljivih rešenja za poslednju fazu dostave za sve vrste profesionalaca. Usluge poslednje faze dostave su najveća potencijalna prepreka profesionalnim dostavljačima u periodu kada e-trgovina bilježi vrtoglav rast, kupci žele isporuku odmah, prodavci trebaju da smanje troškove dostave, a gradovi nastavljaju da traže nove načine za nošenje sa sve gušćim saobraćajem i gužvama. Renault, proizvođač lakih komercijalnih vozila (LKV-a) već 120 godina kao i vodeći proizvođač LKV-a u Evropi, u najboljem je položaju da ubrza promjene u uslugama dostave i načinu na koji prevozimo robu. EZ-PRO je koncept koji se sastoji od autonomnog vodećeg kontejnera i robotizovanih kontejnera bez vozača. Renault veruje da upravljanje posljednjom fazom dostave neće biti potpuno autonomno jer će ljudi u bliskoj budućnosti i dalje predstavljati suštinu usluga prevoza.

 

U vodećem kontejneru vozila EZ-PRO je smešten upravnik koji nadgleda dostavu robe i usluga kao i svoju flotu. Oslobođen napora vožnje, upravnik može da se usredsredi na zadatke dodane vrijednosti, na primjer na nadzor nad planiranjem rasporeda i robo-kontejnerima bez vozača, osiguravanje efikasne i prilagođene usluge kao što su lična, premium dostava namjernica ili dostava lomljivih predmeta. U skladu sa Renaultovim obećanjem „Easy Life”, EZ-PRO upravniku nudi sigurno i ergonomično rešenje, što dokazuju ulazak spreda, upravljanje joystickom i upravljanje na sva četiri točka za lakše manevrisanje. EZ-PRO je nastavak na koncept EZ-GO električno, povezano, potpuno autonomno i deljeno robo-vozilo za prevoz ljudi. Zajednički cilj im je da ponude održivu mobilnost za sve. Stoga je EZ-PRO 100 % električno vozilo, čime pomaže da se stvori čistiji i tiši transportni sistem.

 

Datum objave: 04/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook