Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Urus ST-X Concept

Lamborghini

Urus ST-X Concept

Prava trkačka zvijer stiže od strane talijanskog proizvođača, navikli smo se već da Lamborghini juri velikim brzinama, kako na stazama, tako i na gradskim ulicama i putevima, ali ovaj je namijenjen isključivo za trke...

Trkačka verzija iz SUV segmenta nosi oznaku ST-X Concept. Urus je napravljen isključivo za trke, a baziran je na produkcijskoj verziji i opremljen je bezbjednosnim elementima odobrenim od strane Svetske automobilske federacije (FIA). Očigledno je da će automobilu biti potrebno nešto bolje hlađenje motora, u tu svrhu su dizajneri izradili poklopac motora od ugljeničnih valkana, te veće vazdušne usisnike.

 

Ovo bi trebalo olakšati hlađenje twin-turbo V8 agregata, snage 650 ks, koji razvija 850 Nm obrtnog momenta, koliko ima i produkcijska verzija, s tim da je ST-X Concept za 25% lakši. Tu su i zadnje krilo, heksagonalni trkački auspuh, te 21-inčnih alu naplaci sa Pirelli gumama. Proizvođač nije napravio Urus ST-X Concept samo zbog vizuelne prezentacije, već ovaj model planira da predstavi i na trci koja kombinuje trkanje na stazi i terenu, a koja će biti rezervisana samo za Lamborghini.

Datum objave: 22/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook