Naslovna > Automobili > Ford > Transit > Ušao u serijsku proizvodnju u Turskoj

Ford E-Transit

Ušao u serijsku proizvodnju u Turskoj

Ford E-Transit nudi svakome ponešto, te tako dolazi u 25 varijanti - sa dvostrukom kabinom, u više dužina i visina krova...

Ford je najavio da je Ford E-Transit kombi ušao u serijsku proizvodnju u Turskoj i da su prve jedinice spremne za isporuku evropskim kupcima. Fabrika Ford Otosan u Kocaeliju, Turska, druga je proizvodna lokacija za potpuno električni Ford E-Transit, koji je prvi put ušao u proizvodnju u Fordovoj fabrici u Kanzas Sitiju u SAD u januaru 2022. Isporuke kupcima u SAD počele su u februaru.

 

 

 


Prema navodima kompanije, potražnja je velika i više od 5.000 narudžbi su dali kupci u Evropi, u poređenju sa preko 10.000 u Sjevernoj Americi (gdje je u martu prodato 528 jedinica). To bi objasnilo zašto Ford puno ulaže u elektrifikaciju u Evropi, kako bi proširio ponudu na 9 BEV modela do 2024. godine - uključujući 4 dodatna kombija, i izgradio novu fabriku baterija od 30-45 GWh u Turskoj, zajedno sa SK Innovation-ovim SK On.

 


Evropski Ford E-Transit specifikacije sa baterijom od 68 kWh ima WLTP domet do 315 kilometara. Dolazi sa pogonom na zadnjim točkovima i sa dvije verzije elektromotora – 135 ili 198 kW i 430 Nm obrtnog momenta. Masa praznog vozila je u zavisnosti od izvedbe od 3,5 do 4,2 tone a nosivost je do 1,750 kilograma.

Datum objave: 12/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook