Naslovna > Automobili > Honda > HR-V > Uskoro model treće generacije za tržište SAD

Honda HR-V

Uskoro model treće generacije za tržište SAD

Model druge generacije Honda HR-V veoma se uspješno prodavao na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, i to je vjerovatno glavni razlog zbog kojeg će model sljedeće generacije biti posebno dizajniran za ovo tržište...

SUV model Honda HR-V trenutno se nalazi na prelazu sa druge na treću generaciju. Model druge generacije prodavao se na svim većim tržištima svijeta, uključujući Evropu, Sjedinjene Američke Države te Kinu i Japan. Tokom svog životnog vijeka ovaj model postigao je solidne prodajne rezultate, naročito u Americi, gdje je naišao na veoma dobar odziv tamošnjeg stanovništva. O kakvoj popularnosti se radi govori i podatak da je tokom prošle godine u SAD isporučeno oko 133 hiljade komada ovog modela, dok je u Evropi prve vlasnike pronašlo „samo“ 33 hiljade vozila.

 

 

 

 

 


Naravno nakon druge generacije koja je na globalnom nivou prošla veoma dobro u Hondi su odlučili da unaprijede ovaj model pradstavivši HR-V treće generacije. Za razliku od modela druge generacije, koji je imao univerzalan izgled i oblik za sva tržišta, nasljednik dolazi u dvije varijante. Prva varijanta je predstavljena prošle godine, i namijenjena je, za sada, za tržišta Evrope i Japana. Druga varijanta biće namijenjena specijalno za tržište Sjedinjenih Američkih Država a njena premijera bi trebala biti održana u prvom dijelu ove godine. Verzija namijenjena za SAD imaće veće dimenzije od već predstavljenog modela. Takođe, sudeći prema najnovijim skicama „američki“ HR-V imaće drugačiju karoseriju, drugačiji oblik i dizajn vrata, izmjenjen dizajn ručki, te dodatna bočna stakla za stražnjim stubovima. Trenutno ne postoje druge informacije, i više će se znati u narednom periodu.

Datum objave: 17/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook