Naslovna > Automobili > Lexus > LC > Uskoro na tržištu

Lexus LC 2021.

Uskoro na tržištu

Za Lexus LC se ne može reći da ne privlači pažnju pojavom, a proizvođač očekuje da će se ovaj model istaći i sa novom ponudom nijansi karoserije, naplacima i nadograđenim performansama za 2021. godinu...

 

Prema informacijama dobijenim od proizvođača novi LC je „oslabio“ 22 kilograma, zahvaljujući prvenstveno izmjenama na ovjesu. Komponente ovjesa i upravljačkog sistema su izrađene od aluminijuma, a opruge su takođe izrađene od lakih legura. Novi naplaci od 21 inča imaju manju masu od prethodnog modela i kako Lexus tvrdi izmjene su rađene samo na zadnjim točkovima.

 

 

Pored manje težine, kočioni sistem je i tehnički poboljšan kako bi se unaprijedile vozne karakteristike, što je učinjeno povećanjem tvrdoće zadnjeg stabilizatora uz podešavanje elektronske kontole amortizera. U novom Lexusu LC sada je dostupan Active Cornering Assist koji aktivira kočnice na unutrašnjim točkovima prilikom naglog ulaska u zavoj kako bi se vozilom lakše manevrisalo. Veće promjene performansi dolaze na varijanti LC 500h, čiji automatski mjenjač se bolje prilagođava situaciji u zavisnosti od pritiska papučice gasa i stilova vožnji.

 

 

 

Bez obzira na varijantu u ponudi kupcima su 20-inčni naplaci u tamnoj nijansi, dvije karoserijske nijanse Cadmium Orange i Nori Green Pearl. U unutrašnjosti su dostupne kožne presvlake u Flare Red nijansi umjesto dosadašnje Rioja Red. Nijansa unutrašnjosti Bespoke White više nije dostupna, a infotaiment sistem je ažuriran i dobio je Android Auto opciju. Ažurirane verzije Lexusa LC 500 i LC 500h za 2021. godinu bi prema riječima proizvođača trebale biti dostupne na tržištu krajem ove godine.

Datum objave: 09/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook