Naslovna > Automobili > Mitsubishi > Pajero > Uskoro novi Pajero?

Mitsubishi

Uskoro novi Pajero?

Japanski proizvođač je postao dio grupacije Renault-Nissan, što znači da je samostalnim odlukama došao kraj, tako da Mitsubishi nije baš sasvim siguran kada će predstaviti nasljednika aktuelnog modela Pajero...

Iako je najveći SUV ovog proizvođača posljednjih godina dobio malo osvježenje, četvrta generacija je gotovo nepromjenjena od 2006. godine kada se pojavila na tržištu. Odluka o nasljedniku aktuelnog modela još nije donesena iako kompanija priželjkuje projektovanje novog SUV modela, naveo je ovo jedan od čelnih ljudi japanske komapnije, Trevor Man. Takođe je naglasio da će važnu ulogu u donošenju odluke o novom modelu imati stroži standardi koji ograničavanu emisiju štetnih gasova i koji sužavaju manevarski prostor proizvođačima automobila.

"Novi Pajero je nešto što bi naši inženjeri jedva dočekali da počnu projektovati, ali prije toga moramo da utvrdimo da li jedan takav model ima budućnost u svijetu novih emisionih standarda", izjavio je Man. Udruživanjem Mitsubishija i grupacije Renault-Nissan, automobilima japanskog proizvođača donosi mogućnost korišćenja zajedničke mehaničke platforme sa sličnim modelima druge kompanije, pa tako postoji mogućnost da se novi Pajero nađe u znatno drugačijem izdanju od aktuelnog modela. Najsrodniji model iz Nissan-a je Patrol, koji bi u budućnosti vjerovatno mogao dijeliti istu platformu sa Pajerom.

 

Datum objave: 24/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook