Naslovna > Automobili > Hyundai > Santa Fe > Uskoro Novi Santa Fe u BiH!

Hyundai

Uskoro Novi Santa Fe u BiH!

Novi Santa Fe stilizovan, prostran i udoban! Jedno je sigurno Santa Fe odisati će luksuznim dodacima, ali i unaprijeđenim performansama u odnosu na svog prethodnika, efikasnija potrošnja i jednostavno unaprijeđenje u svakom tehnološko tehničkom nivou. Hyundai ulijeva novu energiju u tržište SUV vozila sa novom generacijom Santa Fe-a.

Vozači ovog vozila kao prioritet imaju dizajn, vrijednost, i korisnost koji dodatno pojačavaju njihov vlastiti imidž i stvaraju životni cilj, novu filozofiju življenja, »Uvijek ići naprijed, stremiti ka boljem,  bez obzira gdje se nalazite u svijetu«. Stvarajući ovaj model naglasak je bio na efikasnoj potrošnji, što većoj ekonomičnosti, što odgovara porastu potražnje za porodičnim i eko prijateljskim motorima.Tako novi  Santa Fe obećava:

• Visoko ekonomičnu potrošnju,

• Poboljšanu korisnost sjedišta i prtljažnog prostora,

• Sigurnost orjentisanu na porodicu komplementarnu sa velikodušnom ugodnosti.

 


Što znači da možemo očekivati zaista progresivno i udobno SUV vozilo Premium klase, koje će zasigurno biti jedno od vodećih ukoliko  uzmemo u obzir udobnost, pouzdanost, interijer i sportski izgled, te futursitičke high tech dodatke. Stilski uzorci i luksuzni materijali napravljeni su tako da izazivaju emocije, te da podsjećaju na premium sedan vozilo, što stavlja novi Santa Fe u klasu samu za sebe.

 

 

 

Sve gore navedeno ukazuje na to da je posebna pažnja posvećena dodacima, stilu, udobnosti poput sedanske, optimalno postavljena sjedišta koja pružaju višestruki benefit svim putnicima, ali i zadovoljavaju sve potrebe za prtljažnim prostorom.  Pored svega navedenog optimalne dimenzije ovog vozila znače da Santa Fe može zadržati svoju originalnu svrhu aerodinamične ekonomične potrošnju i svestranosti interijera. U odnosu na još aktuelni Santa Fe evidentno je da će novi Santa Fe biti duži za 40 mm (4,690 mm), širi za 5 mm (1880 mm), a visina će biti smanjena za 45 mm (1680 mm). Razmak između osovine ostati isti (2700 mm). Smanjivanje odignutosti vrata od tla će znatno olakšati ulazak i izlazak iz vozila. Prtljažni prostor je povećan za 57 l, što sada iznosi nevjerovatnih 585 l (534 l prtljažnog prostora, 3 l centralna prtljažna kutija, te 48 l ladica ispod prtljažnog prostora.
Pored toga novi Santa Fe dolaziti će opremljen sa svjetski vodećom trećom generacijom common rail tehnologije i najsavremenijim  VGT motorima naoružanim sa eksplozivnim performansama i u klasi vodećoj ekonomičnoj potrošnji.  Takođe u ponudi sa novim modelom pored 2.2 CRDi (dizelski motor) sa 197 KS, kao novitet pojavit će se i i 2.0 CRDi motor (EU6 standard) sa 150 KS.

Za sve one koji očekuju dolazak novog Santa Fe-a nezvanično možemo reći da se isti očekuje u zadnjoj sedmici oktobra ili početkom novembra.

Datum objave: 10/09/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook