Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Uskoro predstavljanje električnog prototipa

Renault juriša punom parom prema naprijed

Uskoro predstavljanje električnog prototipa

Obećano je da će ova godina, u kojoj se slavi 50. godišnjica modela renault 5, biti puna iznenađenja. proslava rođendana kultne petice nastavlja se predstavljanjem novog, zabavnog i snažnog prototipa...

Renault će povodom 50. godišnjice R5 uskoro predstaviti novi prototipni automobil koji je savremena interpretacija njegovih najlegendarnijih sportskih izdanja. Fantastična 100 % električna interpretacija tog legendarnog modela nadahnuta je svijetom videoigara te spaja bogat dizajn i vrhunske performanse. Renault će svoj novi prototip predstaviti na online događanju koje će se održati 22. septembra. Prototipni automobil će biti izložen na događanju Chantilly Arts & Elegance Richard Mille 24. i 25. septembra, a od 17. oktobra moći će se razgledati i na Pariškom salonu automobila.

 

 

 

 

Strateškim planom „Renaulution” Renault je pokrenuo ambicioznu transformaciju prema konkurentnijoj, uravnoteženijoj i elektrifikovanijoj ponudi vozila veće vrijednosti. Ambicija je marke otjelotvoriti savremeni duh i inovacije u području tehnologije, energije i usluga mobilnosti u automobilskoj industriji, ali i šire.
 

Datum objave: 19/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook