Naslovna > Automobili > Hyundai > Bayon > Uskoro predstavljanje novog crossovera

Hyundai Bayon

Uskoro predstavljanje novog crossovera

Iako je tek prije par dana Hyundai predstavio novi Ioniq 5, kompanija nastavlja punom parom, a ovog puta predstavljanje je rezervisano za 02. mart kada će se Bayon pridružiti crossover gami...

Hyundai nastavlja crossover ofanzivu. Nakon nedavno predstavljenog potpuno električnog Ioniq 5 modela, sada je na redu još jedan crossover, ali ovog puta sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem. Riječ je o Bayon modelu, koji će se unutar SUV linije pozicionirati na najmanju poziciju, odmah ispod Kone. Hyundai već posjeduje manji crossover Venue koji se prodaje u Americi i drugim tržištima, ali nejasno je u ovom trenutku u kojoj mjeri će ova dva modela biti povezana. Kada je u pitanju ovaj segment, Bayon će se suočiti sa modelima kao što su Ford EcoSport, Fiat Panda City Cross i Dacia Sandero Stepway.

 

 


Što se tiče samog dizajna, može se očekivati tipičan neobičan korejski stil sa podijeljenim farovima i vertikalnim zadnjim svjetlima sa LED potpisom u obliku bumeranga. Bayon će tako u neku ruku predstavljati nasljednika manje poznatog i20 Active modela, dok će platformu dijeliti sa i20. U pogonskom smislu to znači da očekujemo trocilindrični motor sa 118 KS, a mogao bi se naći i atmosferac 1,2 sa 83 KS. U zavisnosti od odabira motora, izbor mjenjača će se svesti na petostepenu i šestostepenu manuelnu transmisiju, kao i sedmostepeni automatski mjenjač sa dvostrukim kvačilom. Nakon službenog predstavljanja koje je zakazano za 2. mart, Hyundai Bayon će u prodaji u Evropi biti u prvoj polovini ove godine.

Datum objave: 26/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook