Naslovna > Automobili > Toyota > Yaris > Uskoro predstavljanje novog Toyotinog sportskog aduta

Toyota

Uskoro predstavljanje novog Toyotinog sportskog aduta

Toyota će sljedećeg mjeseca otkriti novi vrući prototip GR Yaris koji će biti posebna verzija sa pogonom na sva četiri točka.

Mašina koja će efektivno naslijediti ograničeno pokretani Yaris GRMN prethodne generacije najavljena je sa jednom teaser fotografijom koju je Toyota objavila na društvenim mrežama. U postu je Toyota saopštila da će to biti otkriveno u okviru finalne faze Wedding Bells Rally Australia, finala Svjetskog reli šampionata u Coffs Harboru, New South Wales, 17. novembra.

 

Potografija se predstavlja kao GR-4, nagovještavajući da će automobil biti dostupan sa pogonom na sva četiri točka. To bi ga uskladilo sa Yaris WRC-om koji je kompanija koristila na prestižnom svjetskom takmičenju od 2017. godine. Moguće je da će novi automobil poslužiti kao "homologacijski specijal", što će biti osnova za Yaris WRC nove generacije. Slika prikazuje zadnji dio automobila, sa stilom koji je poznat u postojećem Yarisu, ali uz dodatak daleko širih lukova zadnjih točkova koji će se uklopiti u performans automobila. 

Datum objave: 08/11/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook