Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Uskoro premijera kopiranog Lamborgini Urusa

Huansu Auto

Uskoro premijera kopiranog Lamborgini Urusa

Kopirani Urus biće mnogo jeftiniji od originala. Prema trenutnim informacijama koštaće deseti dio cijene od “razjarenog bika”, a procjene su da će to biti oko 20.000 evra...

Kineska kompanija Huansu Auto uskoro će na tržište da lansira kopiranu verziju SUV modela Lamborghini Urus. Naime, ova još uvijek neimenovana mašina je predstavljena putem dvije render fotografije, a svoju zvaničnu premijeru imaće početkom sljedećeg mjeseca. Prema onom što se može vidjeti kineska kopija se veoma malo razlikuje od originala. Međutim, ono što će za one koji nemaju dovoljno novca biti važno a žele nešto slično, je to da će ovaj automobil biti mnogo jeftiniji od originala.

 

 

Prema trenutnim informacijama koštaće deseti dio cijene od “razjarenog bika”, a procjene su da će to biti oko 20.000 evra. Pored cijene koja je znatno drugačija od cijene originala na kopiranom SUV-u razlika će biti i u tome što će se on prodavati sa pet i sedam sjedišta a unutra će biti i daleko slabiji pogonski agregat sa turbo punjačem  radne zapremine 1,5 litara koji će razvijati oko 150 ks. Poređenja radi, Urus za pogon koristi 4.0 twin turbo V8 pogonski agregat koji isporučuje 650 ks i 850 Nm obrtng momenta. Ovo nije prvi slučaj kopiranja Lamborginijevog Urusa. To je uradila još jedna kineska kompanije pod imenom Zotye, međutim oni su se zaustavili samo na konceptu a novi model je blizu serijske proizvodnje.

 

Datum objave: 31/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook