Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Uskoro prvi javni nastup i teretna varijanta

Volkswagen ID.Buzz

Uskoro prvi javni nastup i teretna varijanta

U periodu oko 9. marta javnost će saznati mnogo više o nadolazećem električnom kombiju ID.Buzz-u, pored čijeg prvog pojavljivanja u javnosti će biti prikazana, po prvi put i teretna verzija...

Volkswagenov električni kombi model pod nazivom ID. Buzz imaće globalni debi 9. marta, a kompanija će u tom periodu otkriti više od putničke verzije. Iz kompanije su ove sedmice na Twitteru obavijestili javnost da će otkriti i teretnu verziju ovog modela. To će se dogoditi dva dana prije nego što ID.Buzz namijenjen za evropsko tržište zabilježi svoj prvi javni nastup, koji će se održati u Americi na ovogodišnjem festivalu South by Southwest (SXSW), koji će se održati od 11. marta do 20. marta. Nadolazeći električni kombi biće postavljen na  Volkswagenovoj MEB platformi koja podupire njegove druge električne modele, pa će tako dijeliti mnoge komponente sa ID.3 i ID.4 koje su već u prodaji.

 

 

 

 

 

Kombi će dolaziti u standardnoj karoseriji i sa dugim međuosovinskim razmakom, a za tržište SAD-a biće predstavljena i proširena verzija. Kako VW napominje, u Teksasu na festivalu SXSW će se prikazati kombi vozila na namijenjena evropskim vozačima. Za sada nema tačnih podataka ali najvjerovatnije je da če ID.Buzz nuditi konfiguracije sa jednim i dva električna motora, što znači da će pogon na sve točkove biti opcija. Kapacitet baterije će se kretati od 48 do 111 kilovat-časova, pa će autonomija kretanja u okviru jednog punjenja dostići brojku od 500 kilometara, po WLTP ciklusu. U Evropi ovaj model će biti dostupan do kraja godine, dok će verzija za SAD biti u autosalonima tek 2024. godine.

Datum objave: 10/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook