Naslovna > Automobili > Lamborghini > Huracan > Uskoro stiže novi Huracan

Lamborghini

Uskoro stiže novi Huracan

Italijanski proizvođač automobila bi tokom ove godine trebao da predstavi redizajniranu verziju svog najprodavanijeg modela...

Prošle godine se u Lamborghini-jevoj ponudi našao SUV Urus, dok bi se naredne godine mogao pojaviti nasljednik Aventador modela, a kompanija već uveliko radi na njegovoj pripremi. Dok čekamo najavljeni model, tokom ove godine u prodajne salone će stići redizajnirana verzija Huracan modela. Kako se premijera bliži tako proizvođač otkriva više detalja, ovaj put je podjelio tizer fotografiju na kojoj se vidi jedan dio spoljašnjosti automobila. Novi Lamborghini stiže sa još agresivnijim izgledom, a redizajnom će biti obuhvaćene verzije sa pogonom na sva 4 točka.

 


Ispod poklopca motora bi se trebao zadržati 5,2 litarski atmosferac, ali uz malu korekciju snage, pa bi redizajnirani model tako mogao da ima oko 10 ks snaga više u odnosu na prethodnika. Više informacija o nadolazećem modelu svkako će biti poznato u narendim sedmicama, a on bi se mogao premijerno pojaviti na sajmu automobila u Ženevi, iako to još nije zvanično potvrđeno.

Datum objave: 08/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook