Naslovna > Automobili > Hyundai > Kona > Uskoro stiže žestoki crossover

Hyundai Kona N

Uskoro stiže žestoki crossover

U narednim sedmicama Hyundai će nadograditi gamu svog za sada najmanjeg SUV-a lansiranjem snažne N izvedbe, a sada su prikazane i teaser fotografije...

Hyundai je lansirao set najava za performansno izdanje Kone uoči  debija koji je zakazan na proljeće. Tako će se Hyundai sa snažnim crossoverom nadmetati sa modelima poput T-Roc R, Audi SQ2, BMW X2 M35i. Ove zvanične fotografije otkrivaju najviše do sada, a kao i svi Hyundaijevi modeli sa N oznakom, ovaj vrući crossover dobija agresivniji prednji branik, redizajniranu rešetku, novi difuzor, dvostruki izduvni sistem i veći spojler. U poređenju sa standardnim modelom, N izvedba je bliža tlu zahvaljujući sportskom vješanju. Iza aluminijumskih naplataka nalazi se i veći set diskova i poboljšanih čeljusti.

 

 

Unutrašnjost bi trebalo da bude slična onoj viđenoj u i30 N modelu, a to obuhvata sportska sjedišta i novi sportski upravljač. Pored unutrašnjosti, Kona N posuđuje i pogonski agregat iz i30 N modela. Riječ je o 2,0-litarskom četverocilinričnom benzinskom agregatu, koji će biti uparen sa osmostepenom automatskom transmisijom. Podaci o performansama još uvijek nisu poznati, ali je sigurno da snaga neće biti ispod 250 KS.Hyundaijev spisak N modela postepeno se povećava i nastavlja u tom pravcu. Nedavno je predstavljen i20 N koji je tu da pomrsi račune Ford Fiesti ST, i30 N ide na Golfa GTI, a uskoro će se pridružiti i Kona N, koja će izazvati modele kao što je Cupra Ateca.

Datum objave: 13/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook