Naslovna > Automobili > Opel > Crossland > Uspješan SUV – proizveden u više od 500.000 primjeraka

Opel Crossland

Uspješan SUV – proizveden u više od 500.000 primjeraka

Ovaj uspješni model proizvodi se u postrojenju u Zaragozi, u Španiji. Opel je već najavio da će njegov nasljednik, kao i svaki novi model sa znakom Blitz, takođe biti elektrifikovan. Od 2028. nadalje, Opel će prodavati isključivo električna vozila u Evropi...

Jasan i odvažan dizajn, prilagodljiv i opremljen najsavremenijim tehnologijama – Opel Crossland vrlo je popularan među kupcima. Ovaj kompaktni SUV sa znakom munje postao je pravi prodajni hit od početnog predstavljanja 2017. godine. Sada je Crossland probio granicu od 500.000 prodanih primjeraka. Mnogo je razloga za njegov uspjeh: dužine samo 4,22 metra, Opel Crossland savršeno kombinuje maksimalnu varijabilnost unutrašnjosti s dovoljno prostora za cijelu porodicu. To je, između ostalog, moguće zahvaljujući zadnjem sjedištu koje je djeljivo u omjeru 60/40 i može se uzdužno pomicati do 150 milimetara, u zavisnosti od verzije. Time se zapremina prtljažnika povećava s 410 na 520 litara u trenu. Ako se zadnja sjedišta potpuno preklope, ima mjesta i za 1.255 litara prtljaga. Osim navedenog, ovaj SUV dolazi s brojnim sistemima za pomoć koji vožnju čine opuštenom i sigurnom. Uobičajeni elektronski sistemi za pomoć uključuju pametni tempomat i limitator brzine, pomoć za ostanak u traci i prepoznavanje saobraćajnih znakova, kao i snažna prednja LED svjetla. Raspoloživi su i drugi sistemi kao što je upozorenje na frontalni sudar s automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i detekcijom pješaka, upozorenje na umor vozača, head-up display, panoramska kamera za pregled nazad s prikazom od 180°, automatska kontrola prianjanja IntelliGrip i još mnogo toga.

 

 

 


Crossland ne oduševljava samo svojom svestranošću i vrhunskim tehnologijama, već i savremenim izgledom. Od prošle ga godine krasi nepogrešivi novi Opelov dizajn, uključujući Vizor lice: na primjer, vidljivo je tek nekoliko elemenata kao što je karakteristični znak Opel Blitz; prednji dio izgleda kao da je izliven iz jednog neprekinutog kalupa i vizuelno izgleda šire. zadnji dio jednako je besprijekoran i odvažno dizajniran tako da privlači sve poglede. Crossland od početka 2021. samouvjereno nosi svoje ime na sredini vrata prtljažnika.

Datum objave: 27/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook