Naslovna > Teme > Utišavanje buke na američki način

Zanimljivosti

Utišavanje buke na američki način

Stanovnici mirnog američkog predgrađa su odlučili da problem glasnog izduvnog sistema komšije riječe na veoma originalan način – zaptivanjem građevinskom pur pjenom!

Jedna od mnogih stvari koje čine Ford Mustang GT uzbudljivim za vožnju, pored njegovog petolitarskog Coyote agregata, je njegov izduvni aktivni izduvni sistem. Ovaj sistem omogućava kontrolu jačine zvuka pri odabiru stila vožnje, odnosno od normalnog, mirnog pa sve do agresivne, sportske „grmljavine“. Međutim, Mustang GT i u normalnom režimu vožnje je prilično bučan, što može stvoriti neprilike sa komšijama, naročito ako živite u mirnim i tihim porodičnim kvartovima. Ovakav problem sa svojim Mustangom GT je imao i gospodin Aaron Robinson, kome su iznervirane komšije „utišale“ izduvni sistem – pur pjenom!

 

 

 

 

Robinson je objavio ovaj „incident“ na društvenim mrežama, i na slici se jasno može vidjeti izduvni sistem Ford Mustanga ispunjen pjenastim izolatorom koji se koristi u građevinarstvu pod nazivom pur pjena, što nije nimalo prijatna situacija, jer pjena kada se osuši postaje tvrda poput cementa! Na svu sreću Robinson je uspio da očisti veći dio izduvnog sistema i pokrene automobil, ali po svemu sudeći šteta je učinjena i biće neophodna zamjena pojedinih dijelova.

 

 

Da nevolja bude veća, Robinson je početkom godine opremio svog ljubimca Borla nadogradnjom izduvnog sistema, što je mogla biti kap koja je prelila čašu strpljenja komšiluka. Iako je ovaj nadograđeni sistem poznat po svom glasnom sportskom zvuku, to ipak ne daje za pravo komšijama da se ponašaju vandalski i uništavaju nečiju imovinu, jer prema riječma gospodina Robinsona „trebali su samo da mu kažu i lijepo ga zamole“.

Datum objave: 26/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook