Naslovna > Teme > Uvijek dobra ponuda

Volvo BH

Uvijek dobra ponuda

Volvo Cars je u predstojećem kvartalu pripremio jedinstvenu prodajnu akciju, u okviru koje pravna lica do novog vozila mogu doći uz 0% kamate sa uplaćenom polovinom ili trećinom njegove ukupne vrijednosti, dok se preostali iznos novca plaća u roku od godinu dana…

Kada je polovinom 2016. godine svečano otvoren Volvov prodajni centar u Sarajevu bio je to tek drugi regionalni centar švedskog proizvođača, koji je dizajniran i opremljen po tada najsavremenijem VRE standardu (Volvo Retail Experience). Volvo je u tom trenutku pred ovaj centar, njegove rukovodice i stručno obučene, licencirane radnike postavio veoma ambiciozne ciljeve, kako u segmentu prodaje tako i u segmentu pružanja postprodajnih usluga i servisne podrške. Koliko je planiranog i na koji način ispunjeno pitali smo jednog od najodgovornijih u lancu upravljanja, gospodina Elvisa Selimovića, brend menadžera Volva za bh. tržište.
ASM: Da li ste zadovoljni trenutnom Volvovom pozicijom na bh. tržištu i koliko prostora za afirmaciju ono danas daje premijum brendovima?

 


ES: Svako tržište pa i bh. daje dovoljno prostora za afirmaciju premijum brendova samo ako je poslovni sistem u kojem radite dobro organizovan i ima jasno zacrtane ciljeve, ali i sposobne i kvalifikovane ljude da te ciljeve praktično sprovedu u djelo. Naše preduzeće od samog starta posluje po evropskim standardima, što mu je omogućilo da se dokaže kod najzahtjevnijih klijenata, kakvi su svakako kupci premijum automobila. Volvo iza sebe ima dugogodišnju tradiciju, najsavremeniju pogonsku i sigurnosnu tehnologiju, te jedinstveno dizajnirane i vrhunski kvalitetne automobile, ali i dobro organizovanu prodaju i postrodaju, što nam je omogućilo da se nametnemo u veoma jakoj konkurenciji i ostvarimo veoma zapažene prodajne rezultate u dosadašnjem periodu našeg poslovanja.
ASM: Na koji način se pokušavate približiti bh. kupcima u aktuelnom trenutku?
ES: Volvo Cars je u Bosni i Hercegovini za predstojeći kvartal pripremio posebne uslove za finansiranje koji su zaista jedinstveni na našem tržištu. Naime, svim našim budućim kupcima, odnosno pravnim licima nudimo 0% kamate za finansiranje na dvije ili tri godine uz plaćanje u dvije ili tri rate. To u praksi znači da onaj ko kupi Volvo automobil koji košta hipotetički rečeno 100.000 KM isti može platiti na način da u prvoj rati da 50.000 KM, a u narednih godinu dana još 50.000 KM. Ovaj iznos je moguće još više umanjiti ukoliko se finansiranje podijeli na tri jednake rate. Bitno je naglasiti da je ovaj model finansiranja u potpunosti besplatan za komitente sa 0% kamate i kao takav predstavlja jedinstven paket finansiranja na bh. tržištu.
ASM: Da li nudite još neke vidove finansiranja kupovine novih vozila osim 0% kamate?
ES: Osim ovog modela finansiranja namijenjenog pravnim licima za određene poslovne subjekte i fizička lica u određenim branšama pripremili smo uz Volvo Car finansiranje i posebne kamatne stope koje počinje već od 0,99%, što je takođe jedinstvena ponuda na bh. tržištu i trajaće do isteka naših zaliha.

Datum objave: 31/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook