Naslovna > Automobili > Mazda > 3 > Užitak bez kompromisa
FOTO GALERIJA (3)

Predstavljamo - Mazda 3 MPS

Užitak bez kompromisa

Nova Mazda 3 MPS kao najvažnije adute donosi 2.3 DISI turbo agregat, sportski podešeno vješanje i performanse dostojne čistokrvnih sportskih automobila...

Nakon velikoserijskog hatchback i limuzinskog modela svjetlo dana ugledala je i „najljuća“ verzija nove trojke, Mazda 3 MPS. Dizajnerski jasno diferencirana od ostatka game s više nego očiglednim sportskim detaljima poput krovnog spojlera, difuzora vazduha, dvostrukih izduvnih cijevi i velikog otvora za vazduh na poklopcu motora nova MPS trojka pravi je melem za oči.
Posebno atraktivan je prednji kraj, sa već spomenutim otvorom za dovod vazduha, koji snažno podsjeća na rješenja koja Surbaru primjenjuje na najjačim verzijama Impreze.
Iznenađenja ima i pod poklopcem motora, ispod kojeg je upakovan snažni MZR 2.3 DISI turbobenzinac, čiji je kapacitet 260 KS.

 

 

 

Ovako motorizovana trojka MPS od nula do 100 km/h trebala bi stizati za manje od šest sekundi i bez problema hvatati maksimalnih 250 km/h. Vrhunske vozne karakteristike koje su krasile prethodnicu, kod novog modela dodatno su poboljšane. Velika snaga i pogon na prednje točkove obuzdani su samoblokirajućim diferencijalom i savremenom elektronskom podrškom, koja sprečava proklizavanje točkova i gubitak ravnoteže pri krajnje agresivnoj vožnji. Premijera najopasnije trojke zakazana je za mart mjesec i Sajam automobila u Ženevi. 

Datum objave: 26/02/2009
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook