Naslovna > Automobili > Audi > R8 > V10 slavi deseti rođendan

Audi

V10 slavi deseti rođendan

Njemački proizvođač automobila sa sjedištem u Ingolstadtu obilježava 10 godina svog desetocilindarskog atmosferskog benzinca...

Kako bi proslavio jubilej, Audi je spremio posebno izdanje sportskog modela R8 Decennium. Snažni V10 FSI sa 5,2 litara radne zapremine koji je prvi put predstavljen krajem 2008. godine, naći će se ispod poklopca motora ovog modela. Karoseriju će krasiti Daytona siva boja, a vizuelni utisak će dodatno popraviti 20-inčni naplaci. Pored rođendanske boje, kupcima će na raspolaganju stajati paleta od još 5 metalik nijansi: Acari plava, Kemora siva, Mythos crna, Floret srebrena i Suzuka siva.

 

 

Ograničena verzija R8 modela će pored nnvedenog imati nekoliko crnih detalja na pragovima, zadnjem difuzoru i prednjem spojleru, a u istoj boji će se istaći i logo. Zahvaljujući 620 ks koje proizlaze iz ovog agregata, Audi će do stotke stići za samo 3,1 sekundu, dok je maksimalna brzina ograničena na 331 km/h. Prodaje bi trebala da počne u prvoj polovini ove godine, serija je ograničena na 222 primjerka i svaki će koštati 220.000 eura.

Datum objave: 05/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook