Naslovna > Automobili > Jeep > Gladiator > V6 dizel oproštajna verzija u Evropi

Jeep Gladiator

V6 dizel oproštajna verzija u Evropi

Nije tajna da Jeep već započinje tranziciju prema potpuno električnoj marki u Evropi. Zbog ovog razloga, američki proizvođač postepeno povlači aktuelne modele sa tržišta, uključujući i robusni pick-up model Gladiator, koji ima dužinu od 5,18 metara, a koji se pojavio na evropskom tržištu pre tri godine...

Iako je na evropsko tržište stigao tek 2020. godine, Jeep zbog pritiska elektrifikacije postepeno povlači iz prodaje robusni model Gladiator. Kako bi se oprostio od svojih kupaca na Starom kontinentu, američki proizvođač je lansirao posebno oproštajno izdanje sa V6 dizel motorom, kojim će okončati svoje prisustvo u Evropi. Ovo posebno izdanje nazvano je Gladiator FarOut Final Edition. Gladiator FarOut Final Edition dolazi sa brojnim crnim naljepnicama, crno obojenim 18-inčnim točkovima, Mopar cjevnim pragovima, kožnim presvlakama, grijanim sjedištima, grijanim upravljačem, Alpine premium  audio sistemom i LED svjetlima. Takođe, ovaj model je dostupan u sedam različitih boja eksterijera: Bright White, Black, High Velocity, Zynith Silver, Sting Grey, Sarge Green i Hydro Blue.

 

 

 


Najinteresantnija karakteristika oproštajnog izdanja je njegov 3,0-litarski V6 Multijet dizel motor sa snagom od 264 KS i obrtnim momentom od 600 Nm. Ovaj šestocilindarski dizel motor je uparen sa 8-stepenim automatskim mjenjačem i naprednim sistemom Selec-Trac sa stalnim 4x4 pogonom. Takođe, ovaj sistem uključuje prenosnu kutiju za niske stepene prenosa, Dana 44 osovine treće generacije i zadnji diferencijal s ograničenim proklizavanjem Trac-Lok, kao i specijalne "off-road" gume. Gladiator FarOut je već dostupan za naručivanje u prodajnim salonima marke Jeep širom Evrope. Do 2025. godine, Jeep planira da lansira tri modela sa nultom emisijom, uključujući Recon i Wagoneer-S.

Datum objave: 07/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook