Naslovna > Auto moto sport > Valentino Rossi se vratio u Yamahu

Moto Gp

Valentino Rossi se vratio u Yamahu

Italijanski motociklista Valentino Rossi napustio je Ducati i potpisao je dvogodišnji ugovor sa japanskom Yamahom...

Višestruki svjetski prvak u Moto Gp takmičenju i jedan od najkarizmatičnijih motociklista današnjice Italijan Valentino Rossi nakon dvije sezone u Ducatiju, vraća se u Yamahu.
„Sa velikim zadovoljstvom potvrđujemo da će Valentino Rosi voziti za Yamahu 2013. i 2014. godine. Njegov timski kolega biće Jorge Lorenzo, koji je u ovom trenutkku vodeći motociklista u MotoGp šampionatu“, navodi se u saopštenju Yamahe.

 


Povratak Rossija u Yamahu prokomentarisao je i njegov još uvijek aktuelni tim italijanski Ducati čije boje će braniti do kraja ovogodišnjeg šampionata i trke u Valensiji.
„Ducati želi Valentinu sve najbolje u izazovima koji ga očekuju, a u međuvremenu, tim će dati sve od sebe da napreduje u drugom dijlu sezone“, navodi se saopštenju Ducatija.
Prvi čovek Yamahe Lin Jarvis istakao je da će japanski tim po povratku Rossija imati najjači tim u šampionatu.

 


„Potvrda povratka Rossija je odlična vijest za Yamahu. U junu smo potpisali dvogodišnji ugovor sa Lorenzom, a sada smo u mogućnosti da potvrdimo isto to sa Valentinom, i tako smo došli do najjačeg mogućeg tima koji će se boriti za pobjede i promovisati naš brend. Ovaj „super tim“ smo već imali 2008, 2009. i 2010. godine, i tada smo ostvarili ’trostruku krunu’ tri godine zaredom. Naš cilj u budućnosti je očigledan i daćemo sve od sebe da ga ostvarimo“, rekao je Jarvis.
Podsjećamo da je Rossi koji je na početku svoje Moto Gp karijere vozio za Hondu (osvojio dvije titule 2002. i 2003. god), te da je prije dvije godine prešao iz Yamahe (četiri titule i 46 pobjeda) u Ducati, sa željom da postane prvi vozač koji će sa tri različita motora da osvoji titulu MotoGp šampiona.

 


Popularni „Doktor“ za dvije godine u Ducatiju se samo dva puta popeo na pobjedičko postolje i nije imao konkurentan motor sa kojim bi se ravnopravno nadmetao. Interesantno je da je sa Rossijem prije dvije godine iz Yamahe u Ducati prešla i kompletna ekipa inženjera i mehaničara, koja ga je pratila još od vremena kada je vozio za Hondu, ali da ni to nije bilo dovoljno da Ducati naparvi „pobjednički“ motocikl.

Datum objave: 10/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook