Naslovna > Automobili > Aston Martin > Valhalla > Valhalla, novi naziv automobila?

Aston Martin

Valhalla, novi naziv automobila?

Britanski proizvođač automobila radi na nekoliko super automobila, a trenutno je zakonski zaštitio ime Valhalla kako bi se najvjerovatnije mogao zvati jedan od budućih automobila ove kompanije...

Aston Martin je podnio zahtjev za patent i time zaštitio ime Valhalla, koje bi prema različitim izvorima proizvođač mogao koristiti za svoje putničke i trkačke automobile, kao i dijelove za njih. Uzmemo li u obzir da ova kompanija već dugi niz vremena njeguje tradiciju imenovanja svojih automobila koja počinju na slovo V, ovo svakako ima smisla. Među tim modelima su svakako Vantage, Vanquish i Valkyrie, kao i neki modeli iz prošlosti, Vulcan i Virage, a svakako je poznato i ime najavljenog krosovera, koji će se zvati Varekai.

 

 

Ono što je svakako zanimljivo jeste činjenica da je u nordijskoj mitologiji ime Valhalla bilo blisko povezano sa imenom Valkyrie. Naime, Valhalla je svijet na koji Valkyrie odnose duše ratnika palih u borbi. Kada je u pitanju pozicioniranje samih automobila u okviru game ove kompanije, super automobil Valhalla bi trebala biti ipak pozicionirana ispod modela Valkyrie, što ga svrstava u rang sa modelom McLaren Senna. Osim tog modela, britanski proizvođač automobila radi in a modelu koji će biti konkurent automobilima kao što su: Ferrari 488, Lamborghini Huracan i McLaren 720S.

Datum objave: 23/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook