Naslovna > Vijesti > Valkyrie sa V12 agregatom i zavidnih 1.000 ks

Aston Martin

Valkyrie sa V12 agregatom i zavidnih 1.000 ks

Već nekoliko mjeseci britanski proizvođač testira veoma moćni atmosferski agregat koji je razvijen u saradnji sa Cosworth kompanijom...

Ova moćna mašina će se naći u novom Valkyrie modelu, a sada je poznato i nešto više detalja o performansama. Kako ističu iz Aston Martina 6,5 litarski V12 agregat će biti u stanju da razvije čak 1.013 ks, sa nešto manjim obrtnim momentom, od 740 Nm. Proizvođaču kako se čini ova brojka nije dovoljna, pa je novi model dobio pojačanje u vidu KERS sistema za rekuperaciju kinetičke energije, što će omogućiti još bolje performanse.

 


Ukupna pogonska snaga hibridnog sistema još uvijek nije poznata, ali se pretpostavlja da će iznositi oko 1.145 ks. Inače, Aston Martin je početkom novembra objavio nove kompjuterske rendere modela Valkyrie na kojima se pored spoljašnjosti vide i detalji iz kokpita ovog hipersportskog automobila. Proizvođač ovu seriju limitira na 150 primjeraka, a cijena jednog će iznositi 3,2 miliona dolara, a sva vozila su već unaprijed rasprodata.

Datum objave: 13/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook