Naslovna > Automobili > Aston Martin > Valkyrie > Valkyrie stiže sa 1.160 ks

Aston Martin

Valkyrie stiže sa 1.160 ks

Britanski proizvođač je objavio tehničke detalje vezane za Valkyrie model, ispod čijeg će se poklopca motora naći snažni agregat sa 1.160 KS i 900 Nm obrtnog momenta...

Hibridni sistem sličan KERS-u (Kinetic Energy Recovery System) naći će se u ovom automobilu, a razvijen je u saradnji sa Cosworthom i Red Bul Racingom. Električni motor je smješten u mjenjaču ovog vozila, koji će 6,5 litarskom atmosferskom V12 agregatu koji razvija 1.000 KS i 740 Nm, pridružiti dodatnih 160 KS i 280 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

 

Karoserija izrađena od ugljenih vlakana, pa  je odnos snage i težine automobila 1:1, dok će se u unutrašnjosti vozila prema navodima predstavnika ove kompanije naći „simfonija minimalizma“ sa detaljima od ugljenih vlakana, dok je na centralnoj tabli smješten samo upravljač, te  ekran osjetljiv na dodir i nekoliko komandi. Ovaj model će se naći u rukama 150 vlasnika, jer je upravo na ovu brojku ograničena proizvodnja, a svi primjerci su već rezervisani i to po cijeni od 2 – 3 miliona funti. Prve isporuke se očekuju do kraja godine.

Datum objave: 06/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook