Naslovna > Automobili > BMW > i4 > Važan iskorak ka električnoj budućnosti

BMW i4

Važan iskorak ka električnoj budućnosti

Prvi primjerak potpuno električnog modela i4, zvanično je sišao sa trake u centralnoj tvornici bavarskog proizvođača automobila u Minhenu...

Gotovo 100 godina nakon otvaranja glavna tvornica BMW-a u Minhenu sada proizvodi i električna vozila, uz standardne modele sa SUS pogonskim sklopovima. Serijska proizvodnja prvog električnog automobila u ovom postrojenju veliki je korak ka elektrifikaciji brenda iz Bavarske. "Za tvornicu i tim, predstavljanje BMW -a i4 predstavlja prekretnicu na putu električne mobilnosti", rekao je Milan Nedeljković, član uprave BMW -a za proizvodnju. "Do 2023. više od polovine svih vozila iz našeg pogona u Minhenu imaće elektrifikovani pogon.

 

 

 

 

 

Većina će biti potpuno električna. Dakle, Minhen će biti potpuno električni." Kako bi omogućili masovnu serijsku proizvodnju, u BMW-u su morali osposobiti postrojenje i prilagoditi ga za izradu posebnih dijelova koji su neophodni za funkcionisanje električnih automobila. Procjenjuje se da je ulaganje u osposobljavanje postrojenja iznosilo oko 200 miliona eura. Postrojenje je takođe digitalizovano, uključujući 3D skeniranje kako bi se dobio potpuni skup osnovnih digitalnih podataka zgrade. Do kraja 2022. će biti skenirana struktura svih glavnih fabrika automobila u proizvodnoj mreži BMW Grupe, a digitalni podaci biće dostupni svima.

Datum objave: 25/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook