Naslovna > Vijesti > Već 15 godina sa Nadalom

Kia Motors

Već 15 godina sa Nadalom

Španska teniska zvijezda 2004. godine sa 17 godina postao ambasador Kije za Španiju – od 2006. globalni ambasador Kije...

Kompanija Kia Motors i Rafael Nadal ove godine obilježavaju 15 godina partnerstva. Teniska superzvijezda je Kijin ambasador za špansko tržište postao 2004. godine kao 17-godišnjak i na početku karijere, koja je već sada jedna od najimpozantnijih u istoriji tenisa. Partnerstvo je 2006. produbljeno kada je Španac postao globalni ambasador brenda Kia.

Kia i Nadal su odrasli i razvijali se zajedno
Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, kaže: “U zadnjih 15 godina su Kia i Rafa Nadal razvijali pobjedničko partnerstvo koje se temelji na strasti, mukotrpnom radu i premašilo je sva očekivanja. Rafa je odigrao važnu ulogu u povećavanju shvatanja brenda Kia, ne samo u Evropi nego i u većem dijelu svijeta. Kada je procvjetala njegova karijera i Kia je postala jedan od glavnih igrača u automobilskom sektoru.”  Nadal se pojavljivao u Kijinim brojnim reklamnim kampanjama i iskazao kao neosporni prvak. Njegova pojava, koja se održava kroz veliku dozu samouvjerenosti i poimanja brenda Kia na evropskom tržištu, uveliko je doprinijela tome da je Kia globalno postala jedan od najprepoznatljivijih i najpoželjnijih brendova.

Tokom svih ovih godina je Nadal izgradio reputaciju najuspješnijeg španskog tenisera u istoriji – i jednog od najvećih u istoriji svjetskog tenisa. Ove godine Nadal je osvojio svoj 12. Roland Garros i 18. turnir za grand slam i tako ostvario najviše pobjeda na šljaci u istoriji tenisa. Tokom ove saradnje s Rafom Kia Motors je od samog početka aktivno djelovala u fondaciji Rafa Nadal Foundation, podržavala njegovu akademiju (Rafa Nadal Academy) i njegov omladinski turnir.
Od svih dugogodišnjih partnerstava koje ima Kia s brojnim sportistima i organizacijama upravo je Rafa Nadal najvažniji i najzaslužniji za jačanje imidža Kije širom svijeta. Kia je i pokrovitelj teniskog grand slama Australian Open i fudbalske lige UEFA Europa League, najmasovnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

Datum objave: 15/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook