Naslovna > Automobili > Nissan > Navara > Veća nosivost i bolje upravljanje

Nissan Navara

Veća nosivost i bolje upravljanje

Dok sjevernoameričko tržište čeka novi Frontier, Evropa i Južna Amerika dobijaju redizajniranu Navaru...

Na prvi pogled se mogu primjetiti nove LED svjetlosne grupe sa dnevnim svjetlima u obliku slova C, koja ovom pick-up modelu daje moderniji izgled. Jedna od najznačajnijih promjena koja je je došla sa redizajnom je verzija PRO-4X. Iako je sjevernoamerička varijata Frontier PRO-4X usmjerena prema off-road karakteristikama, evropska verzija je više stilski orijentisana. Tu su novi terenski pneumatici, ali ostatak izmjena je uglavnom kozmetičke prirode sa zatamnjenim akcentima i ponekim stilskim dodacima narandžaste boje.

 

 

Pored kozmetičkih izmjena, Nissan je Navari pojačao zadnju osovinu i ukupnu nosivost vozila. Navara sada ima veću zapreminu tovarnog prostora, kao i novu stepenicu ugrađenu u zadnji branik kako bi se lakše pristupalo istom. Manevrisanje pri manjim brzinama je bolje zahvaljujući novom nosaču upravljača, koji donosi bolji odziv. Restilizovana Navara se može pohvaliti i proširenom listom sigurnosnih sistema. Novi sistem nadgledanja okoline koristi četiri kamere, kao i terenski monitor koji je prikladan za male brzine u režimu vožnje na sva četiri točka.

 

U kabini je novi, unaprijeđeni 8-inčni infotainment sistem i digitalni upravljački displej od 7 inča veće rezolucije. Tu je novi upravljač i restilizovani instrumet klaster, dok su zadnja sjedišta udobnija i pružaju bolji položaj tijela putnika. Zvučna izolacija je poboljšana laminiranim prednjim prozorima i vjetrobranom.

 

Redizajnirana Nissan Navara je od sljedećeg mjeseca za početak dostupna na tajlandskom, a onda slijede i ostala tržišta...

Datum objave: 05/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook