Naslovna > Automobili > Chevrolet > Trax > Veći je, jeftiniji i bolje izgleda nego prije

Chevrolet Trax

Veći je, jeftiniji i bolje izgleda nego prije

Novi Trax je zapravo nešto veći od Trailblazera, drugog Chevyjevog subkompaktnog SUV-a, ali je pozicioniran kao jeftinija opcija, jer Trailblazer počinje od 23.295 dolara i nudi više opcija za pogon uključujući pogon na sve točkove, dok Trax ima samo pogon na prednje točkove...

Chevrolet zamjenjuje stari subkompaktni SUV Trax novim modelom za 2024. koji je veći, jeftiniji i atraktivniji iznutra i izvana. Cijena za redizajnirani Trax za 2024. počinje od manje od 22.000 dolara, a u prodaju će krenuti na proljeće 2023. godine, služeći kao novi Chevyjev početni model sada kada malenog Spark hečbeka više nema. Sa znatno dužim međuosovinskim razmakom i ukupnom dužinom i nižim krovom, proporcije novog Traxa su prilično drugačije od tvrdoglavog, visokog modela koji zamjenjuje. Chevy kaže da ima više prostora za noge i  veći prtljažnik od svog prethodnika. Trax dolazi samo sa jednim izborom motora, 1,2-litarskim trocilindarskim agregatom sa turbo punjačem koji proizvodi 137 konjskih snaga. Dolazi standardno sa šestostepenim automatskim mjenjačem.

 

 

 


Sa svojom početnom cijenom od 21.495 dolara, osnovni Trax LS će biti jedan od najjeftinijih SUV-ova na tržištu. Standardna oprema uključuje 8,0-inčni infotainment ekran i funkcije pomoći vozaču, uključujući pomoć pri zadržavanju trake i automatska duga svjetla. Ostali nivoi opreme uključuju 1RS od 23.195 dolara, LT od 23.395 dolara, RS od 24.995 dolara sa sportskijim izgledom uključujući naplatke od 19 inča i Activ od 24.995 dolara koji ima lažnu zaštitnu ploču i hromirane dodatke.

Datum objave: 13/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook