Naslovna > Teme > Velika osvježenja bit će izložena u Detroitu

Mercedes-Benz

Velika osvježenja bit će izložena u Detroitu

Prema posljednjim informacijama Mercedes-Benz će u Detroitu izložiti niz noviteta koji će potom osvanuti pod reflektorima Ženeva Motor Showa.

Mercedes-AMG će imati snažan nastup na prvom ovogodišnjem velikom svjetskom sajmu automobila. To je, tradicionalno, Detroit Auto Show poslije kojeg slijedi Ženeva Motor Show.
Za sada se zna da će se na izložbenom prostoru američke automobilske prijestolnice zasjati crossover GLA u redizajniranom izdanju, E-Class Coupe i AMG GT...
Mercedes-AMG GT i AMG GT S doći će sa poboljšanim dizajnom i nadograđenom tehnologijom bilo da se radi o mehanici ili elektronici. Buduće kupce posebno će privući nova rešetka hladnjaka koja je inspirisana ranijim modelom Panamericana (300 SL). Paralelno će biti predstavljen R i Roadster model.
AMG GT C Coupe, po uzoru na GT C Roadster također će imati svoju svjetsku premijeru u Detroitu. Oznaka ''Edition 50'' otkriva da se radi o jubilarnom modelu koji obilježava 50 godina od utemeljenja pod branda. Pored top ''C'' modela slična će se dizajnerska rješenja vjerovatno primijeniti i na modele ispod.

 


Ljubiteljima sportske vožnje godi podatak da će snaga motora biti podignuta za 50 KS. Tako će 4.0 litreni V8 Bi-turbo davati 550 KS i 680 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
U lancu transmisije nalazit će se diferncijal sa ograničenom blokadom koji je zadužen za maksimalno iskorištavanje potencijala motora. Tu je aktivni vazdušni ovjes s nekoliko programa rada- od sportskog do komfornog.
Prema prvim navodima top verzija će od 0 do 100 km/h ubrzavati 3.7 sekundi dok će maksimalna brzina biti elektronski ograničena 316 km/h.
Detroit Motor Show kapije otvara 8. januara a zatvara 22.
Očekuje se veliki broj akreditovanih medija i posjetitelja...

 

Datum objave: 10/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook