Naslovna > Automobili > Porsche > GT3 > Velika poboljšanja za ionako sjajan paket

Porsche 911 GT3 Cup

Velika poboljšanja za ionako sjajan paket

Najprodavaniji trkaći automobil na svijetu 911 GT3 Cup dobija novu generaciju koja će dominirati stazama širom svijeta od sljedeće godine...

Porscheova trkačka mašina neće biti predstavljena samo takmičarima u Porsche Mobil 1 Supercupu, već i za timove u nacionalnim Carrera Cupovima koji se održavaju u Njemačkoj, Francuskoj, Aziji, zemljama Beneluksa i Sjevernoj Americi. Kao automobil koji je zabilježio brojne uspjehe, fanovi su sa nestrpljenjem iščekivali značajno ažuriranje. I pored brojnih poboljšanja, automobil je i dalje zadržao 4,0-litarski šestocilindrični agregat koji sada proizvodi 510 KS umjesto dosadašnjih 485 KS. Impresivno je što novi model proizvodi ovu snagu koristeći sintetička goriva smanjujući tako značajno CO2 emisije, a ono što najviše raduje jeste prisustvo jednog od najljepših zvukova agregata u motosportu.

 

 


Uz veću snagu tu su i brojna poboljšanja u pogledu aerodinamike, pa je tako novi 911 GT3 dobio proširene lukove blatobrana za 28 mm u odnosu na prethodnika. Još jedna primjetna razlika jeste i unutrašnjost koja je nadahnuta 911 GT3 R modelom. Uz potpuno revidiranu ergonomiju, novi cockpit dolazi sa velikim diplejem u boji, osvjetljenim kontrolama i novim upravljačem ojačan karbonskim vlaknima. Zajedno sa težnjom za boljim performasama, njemački proizvođač je bio posvećen i tome da automobil učini ekonomski isplativim za timove, kako bi i manji timovi imali šanse za uspješne rezultate. Porsche će novi 911 GT3 Cup početi isporučivati trkaćim timovima od februara sljedeće godine, a cijena će iznositi 225,000 eura.

Datum objave: 14/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook